Vepřové v kokosové omáčce s lískovými ořechy

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky nebo plece (nakrájené na kostky)
  • 1 cibule (najemno nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 150 ml vývaru (nebo vody)
  • 50 g lískových ořechů (nahrubo nasekaných)
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu

Postup přípravy

  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
  • Přidejte česnek a koření (koriandr, papriku) a krátce restujte.
  • Přidejte nakrájené vepřové maso a orestujte dohněda.
  • Zalijte kokosovým mlékem a vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a nechte dusit asi 30–40 minut, dokud maso nezměkne.
  • Když je maso měkké, vmíchejte nasekané lískové ořechy a limetkovou šťávu.
  • Dosolte a dochuťte podle potřeby.
  • Podávejte s rýží, bramborami nebo pečivem.
  • Posypte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.