Ingredience
- 500 g vepřové panenky nebo plece (nakrájené na kostky)
- 1 cibule (najemno nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 400 ml kokosového mléka
- 150 ml vývaru (nebo vody)
- 50 g lískových ořechů (nahrubo nasekaných)
- 1 lžička limetkové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte česnek a koření (koriandr, papriku) a krátce restujte.
- Přidejte nakrájené vepřové maso a orestujte dohněda.
- Zalijte kokosovým mlékem a vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a nechte dusit asi 30–40 minut, dokud maso nezměkne.
- Když je maso měkké, vmíchejte nasekané lískové ořechy a limetkovou šťávu.
- Dosolte a dochuťte podle potřeby.
- Podávejte s rýží, bramborami nebo pečivem.
- Posypte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.