Na wrapy
- 400 g vepřové panenky (nakrájené na tenké proužky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- Špetka soli a pepře
- 4 velké tortilly
Na mangovou salsu
- 1 zralé mango (nakrájené na kostičky)
- 1 červená paprika (nakrájená na drobné kousky)
- 1 malá červená cibule (jemně nasekaná)
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
- Špetka soli
Na dozdobení
- 50 g kešu ořechů (nasekaných nebo celých)
- Čerstvé salátové listy
- Limetkové klínky
Postup přípravy
- Příprava vepřového masa: V míse smíchejte nakrájenou panenku s olivovým olejem, mletou paprikou, solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso zprudka osmahněte, dokud není měkké a zlatavé (cca 5 minut).
- Příprava mangové salsy: V míse smíchejte nakrájené mango, červenou papriku, cibuli, limetkovou šťávu, koriandr a špetku soli. Směs dobře promíchejte a nechte chvíli odležet v lednici.
- Kompletace wrapů: Tortilly lehce ohřejte na pánvi nebo v troubě. Na každou tortillu položte salátové listy, vrstvu mangové salsy, osmahnuté vepřové maso a posypte kešu ořechy. Tortillu zabalte do tvaru wrapu.
- Podávání: Wrapy servírujte s limetkovými klínky na straně pro dochucení.