Vepřové wrapy s kešu ořechy a mangovou salsou

Na wrapy

  • 400 g vepřové panenky (nakrájené na tenké proužky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • Špetka soli a pepře
  • 4 velké tortilly

Na mangovou salsu

  • 1 zralé mango (nakrájené na kostičky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na drobné kousky)
  • 1 malá červená cibule (jemně nasekaná)
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
  • Špetka soli

Na dozdobení

  • 50 g kešu ořechů (nasekaných nebo celých)
  • Čerstvé salátové listy
  • Limetkové klínky

Postup přípravy

  • Příprava vepřového masa: V míse smíchejte nakrájenou panenku s olivovým olejem, mletou paprikou, solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso zprudka osmahněte, dokud není měkké a zlatavé (cca 5 minut).
  • Příprava mangové salsy: V míse smíchejte nakrájené mango, červenou papriku, cibuli, limetkovou šťávu, koriandr a špetku soli. Směs dobře promíchejte a nechte chvíli odležet v lednici.
  • Kompletace wrapů: Tortilly lehce ohřejte na pánvi nebo v troubě. Na každou tortillu položte salátové listy, vrstvu mangové salsy, osmahnuté vepřové maso a posypte kešu ořechy. Tortillu zabalte do tvaru wrapu.
  • Podávání: Wrapy servírujte s limetkovými klínky na straně pro dochucení.