Vosí hnízda z vlašských ořechů

Těsto

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 bílý rum nebo vaječný likér (2–3 lžíce dle potřeby)
  • 1 bílek (volitelně – pro lepší spojení, pokud netvoří kompaktní hmotu)

Krémová náplň

  • 80 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce vaječného likéru nebo rumu

Na dokončení

  • dětské piškoty (kulaté) na spodek
  • moučkový cukr na obalení forem

Postup přípravy

  • Všechny suroviny na těsto zpracujte do vláčné, pevné hmoty, která se nelepí.
  • Cukrářské formičky na vosí hnízda vysypte cukrem, vtlačte trochu těsta a udělejte důlek (např. koncem vařečky).
  • Důlek naplňte krémem, uzavřete piškotem a opatrně vyklopte.
  • Uložte do chladu – nejlépe přes noc, aby zvláčněly.