Těsto
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 bílý rum nebo vaječný likér (2–3 lžíce dle potřeby)
- 1 bílek (volitelně – pro lepší spojení, pokud netvoří kompaktní hmotu)
Krémová náplň
- 80 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžíce vaječného likéru nebo rumu
Na dokončení
- dětské piškoty (kulaté) na spodek
- moučkový cukr na obalení forem
Postup přípravy
- Všechny suroviny na těsto zpracujte do vláčné, pevné hmoty, která se nelepí.
- Cukrářské formičky na vosí hnízda vysypte cukrem, vtlačte trochu těsta a udělejte důlek (např. koncem vařečky).
- Důlek naplňte krémem, uzavřete piškotem a opatrně vyklopte.
- Uložte do chladu – nejlépe přes noc, aby zvláčněly.