Ingredience:
- 200 g mletých mandlí
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g jemně nasekaných ořechů (mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy)
- 4 vejce
- 100 ml kokosového oleje (nebo olivového oleje)
- 150 g medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- několik celých ořechů na ozdobu
- med na polevu
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte dortovou formu kokosovým olejem nebo ji vyložte pečicím papírem.
- V míse smíchejte mleté mandle a vlašské ořechy, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
- V jiné míse vyšlehejte vejce s medem nebo javorovým sirupem a vanilkovým extraktem, dokud není směs pěnivá.
- Pomalu přimíchejte kokosový olej.
- Postupně přidávejte suché ingredience do tekuté směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Vmíchejte jemně nasekané ořechy.
- Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut, nebo dokud není dort zlatavý a špejle zapíchnutá do středu dortu nevyjde čistá.
- Nechte dort vychladnout ve formě.
- Ozdobte dort celými ořechy a pokapejte medem.