Bazalkové pesto s kešu

Ingredience:

  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1/2 šálku kešu oříšků, nesolených
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup přípravy:

  • Příprava kešu: Kešu oříšky lehce opečte na suché pánvi na středním ohni, dokud nezačnou vonět. Dejte pozor, aby se nepřipálily.
  • Zpracování ingrediencí: Do kuchyňského mixéru dejte bazalku, opečené kešu, nastrouhaný parmazán, oloupané česneky, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  • Mixování: Při mixování postupně přidávejte olivový olej, dokud směs nezíská požadovanou konzistenci pesto.
  • Dochucení: Ochutnejte a podle potřeby přidajte více soli, pepře nebo citronové šťávy.