Ingredience:
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 1/2 šálku kešu oříšků, nesolených
- 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 1/2 šálku olivového oleje
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup přípravy:
- Příprava kešu: Kešu oříšky lehce opečte na suché pánvi na středním ohni, dokud nezačnou vonět. Dejte pozor, aby se nepřipálily.
- Zpracování ingrediencí: Do kuchyňského mixéru dejte bazalku, opečené kešu, nastrouhaný parmazán, oloupané česneky, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Mixování: Při mixování postupně přidávejte olivový olej, dokud směs nezíská požadovanou konzistenci pesto.
- Dochucení: Ochutnejte a podle potřeby přidajte více soli, pepře nebo citronové šťávy.