Ingredience
- 100 g nesolených pistácií
- 500 ml plnotučného mléka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 4 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
- Pistácie rozemelte na jemnou pastu.
- V kastrůlku zahřejte mléko, smetanu a pistáciovou pastu, ale nepřiveďte k varu.
- V míse vyšlehejte žloutky s cukrem, dokud směs nezesvětlá a nezíská krémovou konzistenci.
- Horké mléko pomalu vlijte do žloutkové směsi za stálého míchání.
- Směs vraťte do kastrůlku a zahřívejte na nízkém plameni, dokud nezhoustne.
- Nesmí se vařit.
- Přidejte vanilkový extrakt a nechte směs vychladnout.
- Poté směs nalijte do zmrzlinovače a postupujte dle jeho instrukcí.
- Pokud zmrzlinovač nemáte, dejte směs do mrazničky a každou hodinu promíchejte, dokud nezmrzne.