Suroviny na hovězí maso
- 2 hovězí steaky (např. svíčková nebo ribeye)
- Sůl a pepř podle chuti
- 1–2 lžíce olivového oleje
Suroviny na pesto z piniových oříšků
- 50 g piniových oříšků
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- Příprava pesta: V mixéru rozmixujte piniové oříšky, bazalku, česnek a parmazán. Přidávejte olivový olej postupně, dokud nevznikne hladká pasta. Dochutíme solí a pepřem.
- Příprava masa: Steaky osušte, osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev s olivovým olejem na středně vysokou teplotu.
- Steaky opékejte z každé strany 3–4 minuty, dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Po opečení je nechte pár minut odpočinout.
- Na talíř dejte steak, přidejte lžíci pesta na vrch masa a ozdobte několika piniovými oříšky nebo čerstvými lístky bazalky.