Hovězí maso s pestem z piniových oříšků

Suroviny na hovězí maso

  • 2 hovězí steaky (např. svíčková nebo ribeye)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1–2 lžíce olivového oleje

Suroviny na pesto z piniových oříšků

  • 50 g piniových oříšků
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Příprava pesta: V mixéru rozmixujte piniové oříšky, bazalku, česnek a parmazán. Přidávejte olivový olej postupně, dokud nevznikne hladká pasta. Dochutíme solí a pepřem.
  • Příprava masa: Steaky osušte, osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev s olivovým olejem na středně vysokou teplotu.
  • Steaky opékejte z každé strany 3–4 minuty, dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Po opečení je nechte pár minut odpočinout.
  • Na talíř dejte steak, přidejte lžíci pesta na vrch masa a ozdobte několika piniovými oříšky nebo čerstvými lístky bazalky.