Ingredience:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g strouhaného kokosu (plus trochu navíc na posypání)
- 2 lžíce cukru moučka
Postup přípravy:
- Příprava piškotu: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a šlehejte do pevného, lesklého sněhu. Poté zašlehejte žloutky.
- Těsto: Do směsi postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, jemně zamíchejte lžící.
- Pečení: Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 8-10 minut.
- Příprava náplně: Smetanu vyšlehejte s cukrem moučka do tuhého krému, nakonec vmíchejte strouhaný kokos.
- Sestavení rolády: Upečený korpus okamžitě po vyjmutí z trouby srolujte společně s pečicím papírem a nechte vychladnout. Po vychladnutí korpus opatrně rozválejte, odstraňte papír, nanesete náplň a zase zarolujte.
- Dokončení: Hotovou roládu posypte strouhaným kokosem.