Kokosová roláda

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného kokosu (plus trochu navíc na posypání)
  • 2 lžíce cukru moučka

Postup přípravy:

  • Příprava piškotu: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a šlehejte do pevného, lesklého sněhu. Poté zašlehejte žloutky.
  • Těsto: Do směsi postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, jemně zamíchejte lžící.
  • Pečení: Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 8-10 minut.
  • Příprava náplně: Smetanu vyšlehejte s cukrem moučka do tuhého krému, nakonec vmíchejte strouhaný kokos.
  • Sestavení rolády: Upečený korpus okamžitě po vyjmutí z trouby srolujte společně s pečicím papírem a nechte vychladnout. Po vychladnutí korpus opatrně rozválejte, odstraňte papír, nanesete náplň a zase zarolujte.
  • Dokončení: Hotovou roládu posypte strouhaným kokosem.