Kokosový krém na makronky

Ingredience

  • 150 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru (můžeš snížit)
  • 3–4 lžíce kokosového mléka nebo smetany
  • 2–3 lžíce strouhaného kokosu (jemného)
  • pár kapek vanilkového extraktu nebo kokosového aroma (volitelné)
  • špetka soli

Postup přípravy

  • Vyšlehej změklé máslo s cukrem do světlé pěny (cca 5 minut).
  • Postupně zašlehávej kokosové mléko – po lžících, aby se krém nesrazil. Měl by být nadýchaný, ale pevný.
  • Vmíchej jemný strouhaný kokos, vanilku nebo aroma a špetku soli – zvýrazní chuť.
  • Pokud chceš krém jemnější a pevnější, můžeš přidat i trochu rozpuštěné bílé čokolády nebo lžíci mascarpone.
  • Přendej do cukrářského sáčku a naplň vychladlé makronky. Ulož do chladu, aby krém ztuhl.