Krůtí prsa s mandlovou krustou

Ingredience:

  • 4 krůtí prsa (každé cca 150-200 g)
  • 100 g mandlí (nasekaných nahrubo)
  • 50 g strouhanky
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 1 vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté papriky (sladké nebo pálivé, podle chuti)
  • Olivový olej na opečení

Postup přípravy:

  • Příprava mandlové krusty: Nasekané mandle smíchejte se strouhankou, rozpuštěným máslem, sušeným tymiánem a mletou paprikou. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  • Příprava krůtích prsou: Krůtí prsa omyjte a osušte. Lehce je osolte a opepřete z obou stran. Poté potřete dijonskou hořčicí.
  • Příprava na pečení: V misce rozšlehejte vejce. Krůtí prsa nejdříve ponořte do vajíčka a poté je obalte ve směsi mandlí a strouhanky, aby byly rovnoměrně pokryty krustou.
  • Opečení prsou: Na pánvi rozpalte olivový olej a krůtí prsa opékejte na střední teplotě z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu (cca 2-3 minuty na každé straně).
  • Pečení v troubě: Předehřejte troubu na 180°C. Opečená krůtí prsa přendejte do pekáče a pečte v troubě dalších 15-20 minut, dokud nejsou propečená a šťavnatá.
  • Servírování: Krůtí prsa s mandlovou krustou podávejte například s pečenými bramborami, zeleninovým salátem nebo grilovanou zeleninou.