Krůtí řízky s mandlovou krustou

Ingredience

  • 4 krůtí řízky (asi 500 g)
  • 100 g mandlí (nasekaných na drobné kousky nebo mletých)
  • 50 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Citronové klínky a čerstvá petržel na ozdobu

Postup přípravy

  • Omyjte a osušte krůtí řízky. Mírně je naklepejte, aby byly stejnoměrně silné.
  • V misce smíchejte nasekané mandle s strouhankou.
  • V druhé misce rozšlehejte vejce a v další misce připravte mouku.
  • Řízky osolte, opepřete a obalte nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve směsi mandlí a strouhanky.
  • V pánvi rozpalte olej a řízky smažte z každé strany asi 3-4 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  • Podávejte s citronovými klínky a čerstvou petrželkou.