Ingredience
- 4 krůtí řízky (asi 500 g)
- 100 g mandlí (nasekaných na drobné kousky nebo mletých)
- 50 g strouhanky
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Citronové klínky a čerstvá petržel na ozdobu
Postup přípravy
- Omyjte a osušte krůtí řízky. Mírně je naklepejte, aby byly stejnoměrně silné.
- V misce smíchejte nasekané mandle s strouhankou.
- V druhé misce rozšlehejte vejce a v další misce připravte mouku.
- Řízky osolte, opepřete a obalte nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve směsi mandlí a strouhanky.
- V pánvi rozpalte olej a řízky smažte z každé strany asi 3-4 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Podávejte s citronovými klínky a čerstvou petrželkou.