Kuřecí prsa s mandlovou krustou

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 šálek mandlí (nasekaných nebo plátkovaných)
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Citronové klínky na podávání

Postup přípravy:

  • Příprava kuřete: Kuřecí prsa lehce naklepejte, aby byla rovnoměrně tlustá. Osolte a opepřete z obou stran.
  • Obalování: Připravte tři talíře. Na první talíř dejte hladkou mouku, na druhý talíř rozšlehaná vejce a na třetí talíř směs nasekaných mandlí a strouhanky.
  • Obalování: Každé kuřecí prso nejprve obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve směsi mandlí a strouhanky, dokud není rovnoměrně obaleno.
  • Smažení: Na pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte obalená kuřecí prsa a smažte je asi 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou zlatohnědá a propečená.
  • Servírování: Hotová kuřecí prsa přeneste na talíř. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte s citronovými klínky a přílohou podle chuti, například se zeleninou nebo bramborami.