Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 1 šálek mandlí (nasekaných nebo plátkovaných)
- 1/2 šálku strouhanky
- 2 vejce
- 1/4 šálku hladké mouky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Citronové klínky na podávání
Postup přípravy:
- Příprava kuřete: Kuřecí prsa lehce naklepejte, aby byla rovnoměrně tlustá. Osolte a opepřete z obou stran.
- Obalování: Připravte tři talíře. Na první talíř dejte hladkou mouku, na druhý talíř rozšlehaná vejce a na třetí talíř směs nasekaných mandlí a strouhanky.
- Obalování: Každé kuřecí prso nejprve obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve směsi mandlí a strouhanky, dokud není rovnoměrně obaleno.
- Smažení: Na pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte obalená kuřecí prsa a smažte je asi 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou zlatohnědá a propečená.
- Servírování: Hotová kuřecí prsa přeneste na talíř. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte s citronovými klínky a přílohou podle chuti, například se zeleninou nebo bramborami.