Ingredience
- 1 šálek mandlí, loupaných
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 šálku vody
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce nasekané petrželky na ozdobu
Postup přípravy
- Příprava mandlí: Mandle předem namočte do horké vody na 1 hodinu, aby změkly, a poté je slijte.
- Mixování: V mixéru smíchejte namočené mandle, nasekaný česnek, olivový olej a citronovou šťávu. Přidejte vodu postupně a mixujte, dokud nevznikne hladká a krémová omáčka.
- Dochucení: Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu více vody, aby dosáhla požadované konzistence.
- Servírování: Omáčku přendejte do servírovací misky, ozdobte nasekanou petrželkou a pokapejte trochou olivového oleje.
- Podávání: Tato mandlová omáčka je skvělá jako dip k zelenině, k pečenému masu nebo jako omáčka na těstoviny.