Mandlová omáčka s česnekem

Ingredience

  • 1 šálek mandlí, loupaných
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 šálku vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce nasekané petrželky na ozdobu

Postup přípravy

  • Příprava mandlí: Mandle předem namočte do horké vody na 1 hodinu, aby změkly, a poté je slijte.
  • Mixování: V mixéru smíchejte namočené mandle, nasekaný česnek, olivový olej a citronovou šťávu. Přidejte vodu postupně a mixujte, dokud nevznikne hladká a krémová omáčka.
  • Dochucení: Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu více vody, aby dosáhla požadované konzistence.
  • Servírování: Omáčku přendejte do servírovací misky, ozdobte nasekanou petrželkou a pokapejte trochou olivového oleje.
  • Podávání: Tato mandlová omáčka je skvělá jako dip k zelenině, k pečenému masu nebo jako omáčka na těstoviny.