Mandlové palačinky s medem

Ingredience

  • 1 šálek mandlové mouky
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku mléka (mandlové, kravské nebo jiné podle preference)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 lžíce medu (plus extra na podávání)
  • 1/4 šálku plátků mandlí
  • Kokosový olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce vyšlehejte vejce s mlékem, vanilkovým extraktem a medem.
  • Kombinace: Tekutou směs přilijte k suchým ingrediencím a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu více mléka.
  • Smažení palačinek: Na střední pánvi rozehřejte trochu kokosového oleje nebo másla. Pomocí naběračky nalijte malé množství těsta na pánev a tvarujte malé palačinky. Smažte, dokud se na povrchu neobjeví malé bublinky a okraje nejsou zlatavé, poté palačinku otočte a smažte z druhé strany, dokud není také zlatavá.
  • Opakování: Opakujte s ostatním těstem, přidávejte podle potřeby olej nebo máslo.
  • Servírování: Hotové palačinky naskládejte na talíř, posypte plátky mandlí a pokapejte medem. Můžete také přidat čerstvé ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo banány, pro extra chuť a barvu.