Ingredience
- 1 šálek mandlové mouky
- 2 vejce
- 1/4 šálku mléka (mandlové, kravské nebo jiné podle preference)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1 lžíce medu (plus extra na podávání)
- 1/4 šálku plátků mandlí
- Kokosový olej nebo máslo na smažení
Postup přípravy
- Příprava těsta: V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce vyšlehejte vejce s mlékem, vanilkovým extraktem a medem.
- Kombinace: Tekutou směs přilijte k suchým ingrediencím a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu více mléka.
- Smažení palačinek: Na střední pánvi rozehřejte trochu kokosového oleje nebo másla. Pomocí naběračky nalijte malé množství těsta na pánev a tvarujte malé palačinky. Smažte, dokud se na povrchu neobjeví malé bublinky a okraje nejsou zlatavé, poté palačinku otočte a smažte z druhé strany, dokud není také zlatavá.
- Opakování: Opakujte s ostatním těstem, přidávejte podle potřeby olej nebo máslo.
- Servírování: Hotové palačinky naskládejte na talíř, posypte plátky mandlí a pokapejte medem. Můžete také přidat čerstvé ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo banány, pro extra chuť a barvu.