Perník z kokosové mouky

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla (studeného, nakrájeného na kousky)
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • plátky mandlí na ozdobu
  • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

  • Smíchejte hladkou mouku, mleté mandle, moučkový cukr a špetku soli.
  • Přidejte studené máslo a prsty nebo pomocí robotu ho zapracujte do směsi, až vznikne drobenka.
  • Přidejte vejce a vanilkový extrakt a rychle zpracujte těsto, dokud se všechny ingredience nespojí. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat lžíci studené vody.
  • Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho alespoň hodinu odpočinout v lednici.
  • Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  • Těsto vyválejte na lehce pomoučené ploše na tloušťku asi 5 mm.
  • Vykrajujte různé tvary (hvězdičky, sněhové vločky, vánoční stromky) a ukládejte je na připravený plech.
  • Každý kousek ozdobte plátky mandlí.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 10-12 minut, nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.
  • Upečené cukroví nechte vychladnout na plechu.
  • Nakonec posypte moučkovým cukrem.