Mrkvový salát s kešu ořechy a rozinkami

Ingredience

  • 300 g nastrouhané mrkve
  • 50 g kešu ořechů (můžete použít celé nebo nasekané)
  • 40 g rozinek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu (nebo agávového sirupu)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • Čerstvá petržel nebo máta na ozdobu (volitelné)

Postup přípravy

  • Připravte si mrkev, kterou oloupejte a nastrouhejte na jemno.
  • V misce smíchejte citronovou šťávu, med, olivový olej a špetku soli. Tuto směs použijte jako zálivku.
  • Do větší mísy vložte nastrouhanou mrkev, kešu ořechy a rozinky.
  • Zalijte směsí zálivky a dobře promíchejte.
  • Hotový salát nechte odležet v lednici alespoň 15 minut, aby se chutě spojily.
  • Před podáváním ozdobte čerstvou petrželí nebo mátou.