Nepečený kokosový dort

Ingredience

  • 200 g sušenek (např. máslových nebo bezlepkových)
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Kokosové chipsy nebo ovoce na ozdobu

Postup přípravy

  • Sušenky rozemelte na jemno a smíchejte s rozpuštěným máslem.
  • Směs vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a dejte do lednice ztuhnout.
  • V míse vyšlehejte mascarpone s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a polovinou strouhaného kokosu.
  • V druhé míse vyšlehejte smetanu do tuha a jemně ji vmíchejte do mascarpone směsi.
  • Náplň rovnoměrně rozetřete na sušenkový základ a povrch posypte zbylým kokosem.
  • Dort dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.
  • Před podáváním ozdobte kokosovými chipsy nebo ovocem.