Pistáciové cukroví rohlíčky

Ingredience

  • 100 g pistácií (nesolených, jemně namletých)
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla (měkkého)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Moučkový cukr na obalení (volitelně s trochou vanilky)

Postup přípravy

  • Připravte těsto: V míse smíchejte mouku, mleté pistácie a moučkový cukr. Přidejte měkké máslo, žloutek a vanilkový extrakt. Rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
  • Tvarujte rohlíčky: Z těsta odlamujte malé kousky a tvarujte z nich rohlíčky. Snažte se, aby byly stejně velké, aby se rovnoměrně pekly.
  • Pečte: Předehřejte troubu na 170 °C a rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 10–12 minut, dokud okraje nezezlátnou.
  • Obalování: Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru (volitelně smíchaném s trochou vanilkového cukru).