Ingredience
- 100 g pistácií (nesolených, jemně namletých)
- 150 g hladké mouky
- 100 g másla (měkkého)
- 50 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Moučkový cukr na obalení (volitelně s trochou vanilky)
Postup přípravy
- Připravte těsto: V míse smíchejte mouku, mleté pistácie a moučkový cukr. Přidejte měkké máslo, žloutek a vanilkový extrakt. Rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
- Tvarujte rohlíčky: Z těsta odlamujte malé kousky a tvarujte z nich rohlíčky. Snažte se, aby byly stejně velké, aby se rovnoměrně pekly.
- Pečte: Předehřejte troubu na 170 °C a rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 10–12 minut, dokud okraje nezezlátnou.
- Obalování: Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru (volitelně smíchaném s trochou vanilkového cukru).