Ingredience
- 250 g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 100 g pistáciového másla (nebo jemně rozemletých pistácií)
- 70 g moučkového cukru (množství přizpůsobte chuti)
- Špetka vanilkového extraktu (volitelné)
- Nasekané pistácie na ozdobu (volitelné)
Postup přípravy
- Příprava surovin: Všechny ingredience nechte před přípravou dostatečně vychladit.
- Šlehání smetany: Smetanu ušlehejte do polotuha. Dejte pozor, abyste ji nepřešlehali.
- Míchání krému: V jiné míse smíchejte mascarpone, pistáciové máslo, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte na nízké otáčky, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
- Spojení: Do pistáciové směsi opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu, a to po částech, aby krém zůstal nadýchaný.
- Použití: Krém nanášejte na vychladlý dort nebo použijte k plnění dortových vrstev.