Pistáciový krém do dortu

Ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 g pistáciového másla (nebo jemně rozemletých pistácií)
  • 70 g moučkového cukru (množství přizpůsobte chuti)
  • Špetka vanilkového extraktu (volitelné)
  • Nasekané pistácie na ozdobu (volitelné)

Postup přípravy

  • Příprava surovin: Všechny ingredience nechte před přípravou dostatečně vychladit.
  • Šlehání smetany: Smetanu ušlehejte do polotuha. Dejte pozor, abyste ji nepřešlehali.
  • Míchání krému: V jiné míse smíchejte mascarpone, pistáciové máslo, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte na nízké otáčky, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  • Spojení: Do pistáciové směsi opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu, a to po částech, aby krém zůstal nadýchaný.
  • Použití: Krém nanášejte na vychladlý dort nebo použijte k plnění dortových vrstev.