Ingredience:
- 1 hrnek quinoy
- 2 hrnky vody
- 1 hrnek cherry rajčátek, nakrájených na poloviny
- 1 střední okurka, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 2 hrnky čerstvých mixovaných listových salátů
- 1/4 hrnku plátků mandlí
Pro citronový dresink:
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
- Vaření quinoy: Quinou propláchněte pod studenou vodou. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte quinou, snižte teplotu a vařte na mírném ohni po dobu asi 15 minut, dokud není quinoa měkká a voda se nevsákne. Quinou odstavte a nechte vychladnout.
- Příprava dresinku: Ve sklenici nebo malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, med, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Sestavení salátu: Ve velké míse smíchejte vychladlou quinou, cherry rajčátka, okurku, červenou papriku a čerstvé listové saláty. Přidejte citronový dresink a vše dobře promíchejte.
- Servírování: Salát servírujte v misce, ozdobte plátky mandlí a klínkem citronu. Ihned podávejte a užijte si osvěžující quinoa salát s mandlemi a citronovým dresinkem!