Ingredience
- 2 střední cukety
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- Sůl a pepř podle chuti
- Šťáva z půlky limetky
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup přípravy
- Příprava zeleniny: Cukety nakrájejte na kousky, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Smažení: V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, a nechte je zlehka orestovat, dokud nezesklovatí.
- Přidání cukety: K cibuli a česneku přidejte nakrájenou cuketu a kari koření. Krátce restujte, aby se uvolnila vůně koření.
- Vaření: Přilijte zeleninový vývar a kokosové mléko, osolte a opepřete podle chuti. Nechte polévku vařit asi 15 minut, dokud cuketa nezměkne.
- Mixování: Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte limetkovou šťávu pro svěží chuť.
- Servírování: Polévku nalijte do talířů, ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte.