Pro těsto:
- 300 g cukru
- 9 bílků, ušlehaných do pevného sněhu
- 200 g strouhaného kokosu
- 6 polévkových lžic polohrubé mouky
Pro náplň:
- 9 žloutků
- 1 polévková lžíce kakaa
- 100 ml silné uvařené kávy
- 130 g cukru
- 250 g másla
- 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
- Bílky ušlehejte s cukrem na pevný sníh, do kterého vmíchejte strouhaný kokos. Přidejte mouku a směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 170°C do světle růžové barvy.
- Pro náplň žloutky smíchejte s kakaem, cukrem a kávou. Směs vařte nad parou nebo přímo na sporáku jako pudink, dokud nezískáte hustou kaši. Nechte vychladnout.
- Měkké máslo vyšlehejte do pěny a postupně do něj zašlehávejte vychladlou kávovou směs, dokud nevznikne hladký krém.
- Krém nanesete na vychladlý korpus, polejte rozpuštěnou čokoládou a nechte v lednici tuhnout minimálně 30 minut.