Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 100 g strouhaného kokosu
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového cukru
- Špetka soli
Postup přípravy
- Příprava těsta: Máslo nechte změknout a vyšlehejte ho s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
- Míchání suchých surovin: V jiné misce smíchejte mouku, kokos a špetku soli.
- Spojení: Do máslové směsi postupně přidejte moučnou směs a vypracujte hladké těsto.
- Tvarování: Pomocí cukrářského strojku vytlačujte různé tvary cukroví přímo na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, dokud cukroví nezačne lehce zlátnout.
- Ozdoba: Po upečení můžete cukroví ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo jej nechat tak, jak je.