Strojkové kokosové cukroví

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Máslo nechte změknout a vyšlehejte ho s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  • Míchání suchých surovin: V jiné misce smíchejte mouku, kokos a špetku soli.
  • Spojení: Do máslové směsi postupně přidejte moučnou směs a vypracujte hladké těsto.
  • Tvarování: Pomocí cukrářského strojku vytlačujte různé tvary cukroví přímo na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, dokud cukroví nezačne lehce zlátnout.
  • Ozdoba: Po upečení můžete cukroví ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo jej nechat tak, jak je.