Ingredience
- 2 filety tilápie
- 50 g para ořechů (nahrubo nasekaných)
- 1 pomeranč (šťáva + kůra)
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
- 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo ½ lžičky sušeného)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- V misce smíchejte pomerančovou šťávu, kůru, med, hořčici, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
- Do této směsi naložte filety tilápie a nechte marinovat 15–20 minut.
- Nasekané para ořechy smíchejte s tymiánem a špetkou soli.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Tilápii vyjměte z marinády a položte na plech s pečicím papírem.
- Na vrch ryby nasypte směs para ořechů a jemně přitlačte.
- Pečte asi 12–15 minut, dokud není ryba měkká a ořechy dozlatova opečené.
- Podávejte s vařenou rýží, kuskusem nebo salátem.
- Pokapejte zbylou šťávou z pomeranče a ozdobte čerstvými bylinkami.