Tilápie s para ořechy a pomerančem

Ingredience

  • 2 filety tilápie
  • 50 g para ořechů (nahrubo nasekaných)
  • 1 pomeranč (šťáva + kůra)
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo ½ lžičky sušeného)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  • V misce smíchejte pomerančovou šťávu, kůru, med, hořčici, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
  • Do této směsi naložte filety tilápie a nechte marinovat 15–20 minut.
  • Nasekané para ořechy smíchejte s tymiánem a špetkou soli.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Tilápii vyjměte z marinády a položte na plech s pečicím papírem.
  • Na vrch ryby nasypte směs para ořechů a jemně přitlačte.
  • Pečte asi 12–15 minut, dokud není ryba měkká a ořechy dozlatova opečené.
  • Podávejte s vařenou rýží, kuskusem nebo salátem.
  • Pokapejte zbylou šťávou z pomeranče a ozdobte čerstvými bylinkami.