Vánoční kokosky

Ingredience:

  • Kokosové vločky: 250 g
  • Moučkový cukr: 150 g
  • Bílky: 2 ks (z velkých vajec)
  • Vanilkový cukr: 1 balíček
  • Citrónová kůra: z 1 citrónu (jako volitelná přísada)

Postup:

  • Příprava - Nejprve si připravte plech vyložený pečicím papírem a předehřejte troubu na 160°C.
  • Směs - Ve velké míse smíchejte kokosové vločky, moučkový cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citrónovou kůru.
  • Bílky - V jiné míse vyšlehejte bílky do tuha.
  • Kombinace - Lehce vmíchejte vyšlehané bílky do kokosové směsi. Důležité je směs míchat opatrně, aby bílky neztratily svůj objem.
  • Tvoření kokosek - Lžící nebo rukama formujte malé kopečky a pokládejte je na připravený plech. Kokosky by měly mít průměr asi 3-4 cm.
  • Pečení - Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud kokosky nebudou lehce zlatavé.
  • Chlazení - Po upečení nechte kokosky vychladnout přímo na plechu.