Čokoládové kostky s kokosovo-tvarohovým krémem

Na těsto:

  • 4 bílky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 200 g jemné rýžové mouky
  • 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 ml mandlového mléka

Na kokosovo-tvarohový krém:

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 175 °C. Plech o rozměrech 30 × 25 cm vyložte pečicím papírem.
  • Bílky a javorový sirup ušlehejte do pěny, postupně přidejte rýžovou mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a mandlové mléko. Směs dobře promíchejte.
  • Těsto nalijte na připravený plech a pečte 25 až 30 minut. Poté nechte úplně vychladnout.
  • Na kokosovo-tvarohový krém smíchejte v míse kokos, javorový sirup, kokosový olej a tvaroh, dokud nevznikne hladká směs. Tuto směs rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a rozetřete ji na kokosovou vrstvu.
  • Nechte koláč v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny, poté nakrájejte na kostky.