Na těsto:
- 4 bílky
- 2 lžíce javorového sirupu
- 200 g jemné rýžové mouky
- 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 100 ml mandlového mléka
Na kokosovo-tvarohový krém:
- 100 g kokosového oleje
- 220 g jemného kokosu
- 2 lžíce javorového sirupu
- 200 g krémového tvarohu
- 50 g kvalitní hořké čokolády (85% kakaa)
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 175 °C. Plech o rozměrech 30 × 25 cm vyložte pečicím papírem.
- Bílky a javorový sirup ušlehejte do pěny, postupně přidejte rýžovou mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a mandlové mléko. Směs dobře promíchejte.
- Těsto nalijte na připravený plech a pečte 25 až 30 minut. Poté nechte úplně vychladnout.
- Na kokosovo-tvarohový krém smíchejte v míse kokos, javorový sirup, kokosový olej a tvaroh, dokud nevznikne hladká směs. Tuto směs rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a rozetřete ji na kokosovou vrstvu.
- Nechte koláč v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny, poté nakrájejte na kostky.