Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 150 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového cukru
- Špetka soli
- Moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
- Příprava těsta: Smíchejte mouku, mleté mandle, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte máslo nakrájené na kousky a žloutek.
- Vypracování těsta: Rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
- Tvarování: Z těsta vyválejte malé kuličky nebo tvarujte drobné sušenky podle svého vkusu.
- Pečení: Pečte cukroví v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, dokud nebudou okraje jemně zlatavé.
- Obalení: Po upečení ještě teplé sušenky obalte v moučkovém cukru.