Křehké mandlové cukroví

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 150 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Smíchejte mouku, mleté mandle, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte máslo nakrájené na kousky a žloutek.
  • Vypracování těsta: Rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
  • Tvarování: Z těsta vyválejte malé kuličky nebo tvarujte drobné sušenky podle svého vkusu.
  • Pečení: Pečte cukroví v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, dokud nebudou okraje jemně zlatavé.
  • Obalení: Po upečení ještě teplé sušenky obalte v moučkovém cukru.