Ingredience:
- 150 g mandlí (loupaných)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- Hrst čerstvé petrželky
- Hrst čerstvého pažitky
- Hrst čerstvého tymiánu
- 100 ml vody (dle potřeby)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
- Příprava mandlí: Mandle namočte do horké vody na 10 minut, aby změkly. Poté je sceďte a dejte stranou.
- Česnek: V mixéru smíchejte mandle, česnek, olivový olej a citronovou šťávu.
- Mixování: Postupně přidávejte vodu a mixujte do hladké a krémové konzistence. Množství vody upravte podle požadované konzistence pomazánky.
- Bylinky: Nasekejte čerstvé bylinky (petrželku, pažitku a tymián) a přidejte je do mixéru. Krátce promixujte, aby se bylinky dobře promísily s pomazánkou.
- Dochucení: Osolte a opepřete podle chuti. Pomazánku přemístěte do misky a podávejte s čerstvým pečivem.