Bábovka s ořechy

Ingredience:

  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, přičemž každé důkladně zašlehejte.
  • Suché ingredience: Smíchejte mouku, kypřicí prášek a mleté ořechy.
  • Smíchání těsta: Suchou směs postupně přidávejte do máslové směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Pečení: Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut, nebo dokud nevyjde suchý špejle.
  • Finální úpravy: Hotovou bábovku nechte chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.