Bábovka s tvarohem a ořechy

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 150 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 250 g tvarohu (měkkého, nejlépe plnotučného)
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 g vlašských ořechů (nasekaných)
  • 1 lžička skořice
  • Máslo a mouka na vymazání formy
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte máslo, tvaroh, mléko, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
  • Přidání ořechů: Do směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Nakonec vmíchejte nasekané ořechy a skořici.
  • Pečení: Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte těsto do formy a pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 50–60 minut.
  • Dokončení: Po upečení nechte bábovku chvíli zchladnout ve formě, poté ji vyklopte a posypte moučkovým cukrem.