Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 150 g cukru krupice
- 3 vejce
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 250 g tvarohu (měkkého, nejlépe plnotučného)
- 100 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citronové kůry
- 100 g vlašských ořechů (nasekaných)
- 1 lžička skořice
- Máslo a mouka na vymazání formy
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
- Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte máslo, tvaroh, mléko, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
- Přidání ořechů: Do směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Nakonec vmíchejte nasekané ořechy a skořici.
- Pečení: Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte těsto do formy a pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 50–60 minut.
- Dokončení: Po upečení nechte bábovku chvíli zchladnout ve formě, poté ji vyklopte a posypte moučkovým cukrem.