Bezlepkové perníčky

Na těsto

  • 250 g bezlepkové mouky (např. směs rýžové a mandlové mouky)
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla (změklého)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička kakaa (pro barvu)
  • 1 lžička prášku do pečiva (bez lepku)
  • Špetka soli

Na zdobení

  • Bílková poleva (1 bílek, 150 g moučkového cukru, kapka citronové šťávy)

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, cukr, koření, kakao, prášek do pečiva a sůl. Přidejte máslo, vejce a med. Vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte 2 hodiny (nebo přes noc) v lednici odležet.
  • Tvarování: Předehřejte troubu na 180 °C. Na pomoučeném povrchu těsto rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte perníčky podle libosti.
  • Pečení: Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8–10 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
  • Zdobení: Po vychladnutí perníčky ozdobte bílkovou polevou nebo dle vlastní fantazie.
  • Skladování: Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, aby perníčky změkly.