Bílková roláda s ořechy

Ingredience:

Náplň:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Ve velké míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevné pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud není směs lesklá a tuhá. Poté jemně vmíchejte mleté ořechy smíchané s práškem do pečiva.
  • Pečení: Na plech vyložený pečicím papírem rozetřete těsto na obdélník. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10-12 minut, než roláda zezlátne.
  • Příprava rolády: Ihned po vyjmutí z trouby přeložte roládu spolu s papírem na vlhký utěrek a opatrně sundejte papír. Roládu nechte vychladnout.
  • Příprava náplně: Smetanu ušlehejte se cukrem moučka a vanilkovým cukrem do tuhého krému. Rovnoměrně rozetřete na vychladlou roládu.
  • Skládání: Roládu opatrně zrolujte a nechte chladit v lednici, nejlépe přes noc.
  • Podávání: Roládu před podáváním posypte moučkovým cukrem nebo drobně nasekanými ořechy.