Bílkové cukroví s ořechy

Ingredience:

  • 4 velké bílky
  • 200 g cukru moučka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 250 g mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 150°C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  • Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Pomalu přidávejte cukr moučka a citronovou šťávu, neustále šlehajte, dokud směs není lesklá a pevná.
  • Pomocí stěrky opatrně vmíchejte mleté ořechy, aby se směs nesrazila.
  • Pomocí dvou lžiček nebo cukrářského sáčku s hladkou špičkou tvořte na připraveném plechu malé kopečky cukroví. Nechte mezi nimi dostatek místa, protože během pečení mohou trochu nabobtnat.
  • Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud cukroví není pevné na dotek a mírně zlatavé. Nechte je chladnout na plechu.
  • Po úplném vychladnutí cukroví posypte moučkovým cukrem.