Ingredience:
- 200 g bílků (přibližně 6 velkých bílků)
- 100 g celozrnné mouky
- 50 g jemné ovesné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 100 g směsi nesolených ořechů (např. vlašské ořechy, mandle, pekanové ořechy)
- 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy:
- Příprava surovin: Ořechy hrubě nasekejte. Bílky vyšlehejte do pevné pěny.
- Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouky, prášek do pečiva a sůl. Postupně do suchých ingrediencí vmíchejte olej a šlehané bílky, snažte se udržet co nejvíce vzduchu v těstě. Nakonec jemně vmíchejte nasekané ořechy.
- Pečení: Těsto vložte do formy na chléb, kterou jste vyložili pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut, dokud chlebíček nezhnědne a testerem nevyjde suchý.
- Dokončení: Nechte chléb vychladnout na mřížce, poté jej můžete krájet a podávat.