Biskupský chlebíček s ořechy

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 150 g másla (měkkého)
  • 4 vejce
  • 100 g směsi sušeného ovoce (rozinky, kandované ovoce)
  • 100 g směsi ořechů (vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte moukou formu na biskupský chlebíček.
  • Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané hmoty. Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a po každém důkladně promíchejte.
  • Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte.
  • V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Postupně přidávejte suché ingredience do máslové směsi a dobře promíchejte.
  • Přidejte směs sušeného ovoce a ořechů do těsta a opatrně promíchejte, aby se rovnoměrně rozložily.
  • Přelijte těsto do připravené formy a uhlaďte povrch.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 50-60 minut, dokud není špejle zapíchnutá do středu čistá.
  • Nechte chlebíček vychladnout ve formě, poté jej vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.