Buchta z mandlové mouky

Ingredience

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 4 vejce
  • 1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice (volitelné)
  • Plátky mandlí na posypání (volitelné)

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu (můžete ji vymazat máslem nebo vyložit pečicím papírem).
  • Smíchejte suché ingredience: V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a skořici.
  • Připravte těsto: V jiné míse ušlehejte vejce s medem (nebo javorovým sirupem), přidejte kokosový olej a vanilkový extrakt. Poté postupně vmíchejte suché ingredience, až vznikne hladké těsto.
  • Nalijte těsto do formy a případně posypte plátky mandlí.
  • Pečte: Buchtu pečte v troubě po dobu 25–30 minut, dokud není zlatavá a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte vychladnout: Buchtu nechte chvíli vychladnout ve formě a poté ji vyklopte na mřížku.