Ingredience
- 2 hrnky mandlové mouky
- 4 vejce
- 1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu
- 1/4 hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1/2 lžičky skořice (volitelné)
- Plátky mandlí na posypání (volitelné)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu (můžete ji vymazat máslem nebo vyložit pečicím papírem).
- Smíchejte suché ingredience: V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a skořici.
- Připravte těsto: V jiné míse ušlehejte vejce s medem (nebo javorovým sirupem), přidejte kokosový olej a vanilkový extrakt. Poté postupně vmíchejte suché ingredience, až vznikne hladké těsto.
- Nalijte těsto do formy a případně posypte plátky mandlí.
- Pečte: Buchtu pečte v troubě po dobu 25–30 minut, dokud není zlatavá a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte vychladnout: Buchtu nechte chvíli vychladnout ve formě a poté ji vyklopte na mřížku.