Celerový salát s jablky a ořechy

Ingredience:

  • 1 středně velký celer (bulva)
  • 2 střední jablka (např. typu Gala nebo Jonagold)
  • 100 g vlašských ořechů, hrubě nasekaných
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Několik lístků čerstvého petrželového listu na ozdobu

Postup přípravy:

  • Příprava zeleniny a ovoce: Celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Jablka omyjte, odstraňte jádřince a nastrouhejte spolu s celerem. Přidejte šťávu z citronu, aby jablka nezhnědla.
  • Smíchání ingrediencí: Ve větší míse smíchejte nastrouhaný celer a jablka. Přidejte nasekané ořechy.
  • Příprava zálivky: V malé misce smíchejte majonézu, bílý jogurt, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
  • Dokončení salátu: Zálivku vmíchejte do směsi celeru, jablek a ořechů. Nechte chladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
  • Servírování: Salát podávejte chlazený, ozdobený lístky petržele.