Ingredience:
- 1 středně velký celer (bulva)
- 2 střední jablka (např. typu Gala nebo Jonagold)
- 100 g vlašských ořechů, hrubě nasekaných
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Několik lístků čerstvého petrželového listu na ozdobu
Postup přípravy:
- Příprava zeleniny a ovoce: Celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Jablka omyjte, odstraňte jádřince a nastrouhejte spolu s celerem. Přidejte šťávu z citronu, aby jablka nezhnědla.
- Smíchání ingrediencí: Ve větší míse smíchejte nastrouhaný celer a jablka. Přidejte nasekané ořechy.
- Příprava zálivky: V malé misce smíchejte majonézu, bílý jogurt, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
- Dokončení salátu: Zálivku vmíchejte do směsi celeru, jablek a ořechů. Nechte chladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
- Servírování: Salát podávejte chlazený, ozdobený lístky petržele.