Duté ořechové rohlíčky

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 140 g másla (pokojové teploty)
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku, mleté ořechy, moučkový cukr, žloutek a máslo nakrájené na kousky. Zpracujte do hladkého těsta, které se nelepí na ruce. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat lžíci studené vody.
  • Chlazení těsta: Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte v chladničce odpočinout alespoň 1 hodinu.
  • Tvarování rohlíčků: Předehřejte troubu na 180°C. Z chlazeného těsta odebírejte malé kousky a válejte je do válečků, které pak formujte do tvaru rohlíčků. Snažte se tvořit co nejjemnější a nejtenčí rohlíčky, aby mohly být krásně křehké a duté.
  • Pečení: Rohlíčky pečte na plechu vyloženém pečicím papírem přibližně 10-12 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavé. Dbejte na to, abyste je nepřipekli, protože pak by mohly být tvrdé.
  • Obalování v cukru: Ještě teplé rohlíčky opatrně obalte v moučkovém cukru. Pak je nechte na mřížce úplně vychladnout.