Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 140 g másla (pokojové teploty)
- 70 g moučkového cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 1 žloutek
- Moučkový cukr na obalení
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku, mleté ořechy, moučkový cukr, žloutek a máslo nakrájené na kousky. Zpracujte do hladkého těsta, které se nelepí na ruce. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat lžíci studené vody.
- Chlazení těsta: Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte v chladničce odpočinout alespoň 1 hodinu.
- Tvarování rohlíčků: Předehřejte troubu na 180°C. Z chlazeného těsta odebírejte malé kousky a válejte je do válečků, které pak formujte do tvaru rohlíčků. Snažte se tvořit co nejjemnější a nejtenčí rohlíčky, aby mohly být krásně křehké a duté.
- Pečení: Rohlíčky pečte na plechu vyloženém pečicím papírem přibližně 10-12 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavé. Dbejte na to, abyste je nepřipekli, protože pak by mohly být tvrdé.
- Obalování v cukru: Ještě teplé rohlíčky opatrně obalte v moučkovém cukru. Pak je nechte na mřížce úplně vychladnout.