Foukané ořechové rohlíčky

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 140 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr do hladké směsi. Postupně přidávejte mouku a mleté ořechy a zpracujte do hladkého těsta.
  • Tvarování rohlíčků: Z těsta tvořte malé kuličky, které poté tvarujte do podoby rohlíčků. Kladěte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut, nebo dokud rohlíčky nezačnou zlátnout.
  • Obalování: Ještě teplé rohlíčky opatrně obalte v moučkovém cukru.