Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 140 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Moučkový cukr na obalení
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr do hladké směsi. Postupně přidávejte mouku a mleté ořechy a zpracujte do hladkého těsta.
- Tvarování rohlíčků: Z těsta tvořte malé kuličky, které poté tvarujte do podoby rohlíčků. Kladěte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut, nebo dokud rohlíčky nezačnou zlátnout.
- Obalování: Ještě teplé rohlíčky opatrně obalte v moučkovém cukru.