Hrníčková ořechová bábovka

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu.
  • Smíchejte suché ingredience: V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
  • Připravte těsto: V jiné míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte mléko a olej a promíchejte. Do této směsi postupně přisypávejte suché ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nalijte do formy: Těsto rovnoměrně nalijte do připravené bábovkové formy.
  • Pečte: Pečte v předehřáté troubě cca 45–50 minut. Před vytažením z trouby proveďte test špejlí – pokud je špejle po zapíchnutí do bábovky suchá, je hotová.
  • Nechte vychladnout: Bábovku nechte chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.