Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového cukru
- Špetka soli
- Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte bábovkovou formu.
- Smíchejte suché ingredience: V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
- Připravte těsto: V jiné míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte mléko a olej a promíchejte. Do této směsi postupně přisypávejte suché ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Nalijte do formy: Těsto rovnoměrně nalijte do připravené bábovkové formy.
- Pečte: Pečte v předehřáté troubě cca 45–50 minut. Před vytažením z trouby proveďte test špejlí – pokud je špejle po zapíchnutí do bábovky suchá, je hotová.
- Nechte vychladnout: Bábovku nechte chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.