Hrníčkové čokoládové muffiny s arašídy

Ingredience

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru
  • ½ hrnku kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ hrnku nasekaných arašídů (nesolených)

Postup přípravy

  • Předehřej troubu na 180 °C. Připrav si formu na muffiny s papírovými košíčky.
  • V míse smíchej mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva.
  • V jiné míse vyšlehej vejce s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem.
  • Spoj suché a mokré ingredience a zlehka promíchej, aby vzniklo hladké těsto.
  • Vmíchej nasekané arašídy.
  • Těsto rozděl do košíčků a peč 18–20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nech vychladnout a můžeš servírovat.