Jablečná bábovka s ořechy

Ingredience:

  • 3 středně velká jablka (oloupaná a nakrájená na malé kousky)
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 120 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehejte, dokud směs nezhoustne a zesvětlá. Poté postupně přilévejte olej a stále šlehejte.
  • Míchání suchých ingrediencí: V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Tuto směs postupně přidávejte do vyšlehaných vajec s cukrem a olejem. Důkladně promíchejte.
  • Přidání jablek a ořechů: Do těsta vmíchejte nakrájená jablka a nasekané vlašské ořechy. Jemně promíchejte, aby se jablka a ořechy rovnoměrně rozprostřely v těstě.
  • Pečení bábovky: Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte v předehřáté troubě cca 45-50 minut, dokud bábovka nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Servírování: Po vychladnutí bábovku vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem. Můžete ji podávat s čerstvými plátky jablek nebo šlehačkou.