Ingredience:
- 3 středně velká jablka (oloupaná a nakrájená na malé kousky)
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 120 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehejte, dokud směs nezhoustne a zesvětlá. Poté postupně přilévejte olej a stále šlehejte.
- Míchání suchých ingrediencí: V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Tuto směs postupně přidávejte do vyšlehaných vajec s cukrem a olejem. Důkladně promíchejte.
- Přidání jablek a ořechů: Do těsta vmíchejte nakrájená jablka a nasekané vlašské ořechy. Jemně promíchejte, aby se jablka a ořechy rovnoměrně rozprostřely v těstě.
- Pečení bábovky: Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte v předehřáté troubě cca 45-50 minut, dokud bábovka nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Servírování: Po vychladnutí bábovku vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem. Můžete ji podávat s čerstvými plátky jablek nebo šlehačkou.