Karamelizované vlašské ořechy s lehkým solným nádechem

Ingredience:

  • 200 g celých vlašských ořechů
  • 100 g jemného cukru
  • 1 až 2 lžíce rostlinného oleje (dle preference)
  • Jemná mořská sůl na dochucení

Postup:

  • V menším hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní vlašské ořechy. Vařte 5 minut, aby se ořechy mírně změkčily. Následně ořechy sceďte a dejte stranou, aby trochu vychladly.
  • Ořechy poté obalte v cukru tak, aby byly rovnoměrně pokryté.
  • Na pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě a přidejte cukrem obalené ořechy. Při stálém míchání nechte cukr zkaramelizovat a ořechy obalit sladkou křupavou vrstvou.
  • Jakmile jsou ořechy krásně obalené karamelizovaným cukrem, lehce je posypte jemnou mořskou solí pro vyvážení chutí.
  • Rozložte ořechy na pečicí papír, aby se oddělily a přebytečný olej mohl odkapat.