Ingredience:
- 200 g celých vlašských ořechů
- 100 g jemného cukru
- 1 až 2 lžíce rostlinného oleje (dle preference)
- Jemná mořská sůl na dochucení
Postup:
- V menším hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní vlašské ořechy. Vařte 5 minut, aby se ořechy mírně změkčily. Následně ořechy sceďte a dejte stranou, aby trochu vychladly.
- Ořechy poté obalte v cukru tak, aby byly rovnoměrně pokryté.
- Na pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě a přidejte cukrem obalené ořechy. Při stálém míchání nechte cukr zkaramelizovat a ořechy obalit sladkou křupavou vrstvou.
- Jakmile jsou ořechy krásně obalené karamelizovaným cukrem, lehce je posypte jemnou mořskou solí pro vyvážení chutí.
- Rozložte ořechy na pečicí papír, aby se oddělily a přebytečný olej mohl odkapat.