Kešu pomazánka s koprem

Ingredience

  • 100 g kešu ořechů (namočených ve vodě min. 2 hodiny nebo spařených horkou vodou na 20 min)
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru (nebo 1 lžíce sušeného)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 menší stroužek česneku (volitelně)
  • 2–3 lžíce vody (dle potřeby na konzistenci)
  • ½ lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Namočené kešu sceď a vlož do mixéru.
  • Přidej citronovou šťávu, sůl, pepř, česnek a trochu vody.
  • Mixuj dohladka. Pokud je hmota příliš hustá, přidej ještě lžičku vody.
  • Vmíchej čerstvý kopr – část můžeš rozmixovat, část ponechat na závěr.
  • Dochuť podle potřeby. Uchovávej v lednici až 4 dny.