Ingredience
- 100 g kešu ořechů (namočených ve vodě min. 2 hodiny nebo spařených horkou vodou na 20 min)
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru (nebo 1 lžíce sušeného)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 menší stroužek česneku (volitelně)
- 2–3 lžíce vody (dle potřeby na konzistenci)
- ½ lžičky soli
- čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup přípravy
- Namočené kešu sceď a vlož do mixéru.
- Přidej citronovou šťávu, sůl, pepř, česnek a trochu vody.
- Mixuj dohladka. Pokud je hmota příliš hustá, přidej ještě lžičku vody.
- Vmíchej čerstvý kopr – část můžeš rozmixovat, část ponechat na závěr.
- Dochuť podle potřeby. Uchovávej v lednici až 4 dny.