Na těsto
- 4 vejce
- 120 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na náplň
- 200 ml smetany ke šlehání (minimálně 33 % tuku)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 50 g strouhaného kokosu (na posypání)
Postup přípravy
- Příprava trouby: Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Příprava těsta: Vejce a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Mouku smíchanou s práškem do pečiva postupně vmíchejte do směsi.
- Pečení: Nalijte těsto na plech a rovnoměrně rozetřete. Pečte asi 10–12 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Rolování: Po upečení těsto vyklopte na čistou utěrku a opatrně stáhněte pečicí papír. Ještě teplé těsto zaviňte pomocí utěrky a nechte vychladnout.
- Příprava náplně: Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do pevné šlehačky.
- Plnění: Rozviňte těsto, rovnoměrně rozetřete šlehačku a znovu zaviňte. Povrch potřete trochou šlehačky a posypte strouhaným kokosem.
- Chlazení: Dejte roládu do lednice na alespoň 2 hodiny, aby se chutě propojily.