Kokosová roláda se šlehačkou

Na těsto

  • 4 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na náplň

  • 200 ml smetany ke šlehání (minimálně 33 % tuku)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 50 g strouhaného kokosu (na posypání)

Postup přípravy

  • Příprava trouby: Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Příprava těsta: Vejce a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Mouku smíchanou s práškem do pečiva postupně vmíchejte do směsi.
  • Pečení: Nalijte těsto na plech a rovnoměrně rozetřete. Pečte asi 10–12 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Rolování: Po upečení těsto vyklopte na čistou utěrku a opatrně stáhněte pečicí papír. Ještě teplé těsto zaviňte pomocí utěrky a nechte vychladnout.
  • Příprava náplně: Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do pevné šlehačky.
  • Plnění: Rozviňte těsto, rovnoměrně rozetřete šlehačku a znovu zaviňte. Povrch potřete trochou šlehačky a posypte strouhaným kokosem.
  • Chlazení: Dejte roládu do lednice na alespoň 2 hodiny, aby se chutě propojily.