Kokosové cukroví slepované

Ingredience

  • 150 g másla (měkkého)
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • Na slepení a ozdobu:
  • Kvalitní marmeláda (např. malinová, rybízová)
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  • Vyšlehej máslo s cukrem a vanilkou, přidej vejce.
  • Vmíchej kokos a mouku se špetkou soli, vypracuj těsto.
  • Dej těsto na hodinu odležet do lednice.
  • Vyválej a vykrajuj tvary, ideálně párové (např. kolečka s dírkou).
  • Peč na 160 °C asi 10–12 minut (dokud lehce nezrůžoví).
  • Po vychladnutí slepuj marmeládou a popraš cukrem.