Kokosové kremeše s čokoládovým posypem

Pro těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 20 g kakaa
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 vejce
  • 80 g másla nebo margarínu
  • 4 lžíce mléka

Pro kokosovou náplň:

Pro krém:

  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 6 žloutků
  • 250 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 tabulka kvalitní čokolády
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g nastrouhané čokolády na zdobení

Postup:

  • Mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek prosejte do mísy. Přidejte vejce, máslo nakrájené na kousky a mléko. Zpracujte do hladkého těsta.
  • Rozdělte těsto na dvě části a každou rozválejte na plát. Jeden plát položte na plech s pečicím papírem.
  • Bílky s cukrem šlehejte nad parou 5 minut, pak odstavte a došlehejte na tuhý sníh. Přimíchejte kokos a rozetřete na první plát těsta. Přikryjte druhým plátem a pečte 30 minut na 160°C.
  • Z mléka, hrubé mouky a žloutků uvařte kaši, nechte vychladnout. Máslo s cukry vyšlehejte na pěnu a zašlehejte do kaše. Roztopte čokoládu a postupně zašlehejte do krému.
  • Krém rozetřete na vychladlý moučník a posypte čokoládou. Nechte ztuhnout v chladničce, pak nakrájejte a můžete ozdobit malinami.