Pro těsto:
- 400 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 20 g kakaa
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 vejce
- 80 g másla nebo margarínu
- 4 lžíce mléka
Pro kokosovou náplň:
- 6 bílků
- 250 g moučkového cukru
- 250 g strouhaného kokosu
Pro krém:
- 300 ml mléka
- 3 lžíce hrubé mouky
- 6 žloutků
- 250 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 tabulka kvalitní čokolády
- 1 vanilkový cukr
- 100 g nastrouhané čokolády na zdobení
Postup:
- Mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek prosejte do mísy. Přidejte vejce, máslo nakrájené na kousky a mléko. Zpracujte do hladkého těsta.
- Rozdělte těsto na dvě části a každou rozválejte na plát. Jeden plát položte na plech s pečicím papírem.
- Bílky s cukrem šlehejte nad parou 5 minut, pak odstavte a došlehejte na tuhý sníh. Přimíchejte kokos a rozetřete na první plát těsta. Přikryjte druhým plátem a pečte 30 minut na 160°C.
- Z mléka, hrubé mouky a žloutků uvařte kaši, nechte vychladnout. Máslo s cukry vyšlehejte na pěnu a zašlehejte do kaše. Roztopte čokoládu a postupně zašlehejte do krému.
- Krém rozetřete na vychladlý moučník a posypte čokoládou. Nechte ztuhnout v chladničce, pak nakrájejte a můžete ozdobit malinami.