Kokosové pusinky

Ingredience:

  • 4 bílky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 200 g neslazeného strouhaného kokosu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 120°C a plech vyložte pečicím papírem.
  • Ušlehání bílků: V čisté a suché míse ušlehejte bílky se špetkou soli na střední rychlosti, dokud nevzniknou měkké špičky. Postupně přidávejte cukr a pokračujte ve šlehání, dokud směs není lesklá a vzniknou tuhé špičky.
  • Přidání kokosu a vanilky: Snížte rychlost mixéru a vmíchejte vanilkový extrakt. Poté ručně opatrně vmíchejte strouhaný kokos, abyste zachovali vzdušnost bílkové směsi.
  • Formování pusinek: Pomocí dvou lžiček nebo cukrářského sáčku s kulatou špičkou tvořte na plechu malé hromádky směsi. Nechte mezi nimi dostatek prostoru, protože během pečení mohou trochu nabobtnat.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut, nebo dokud pusinky nejsou zvenčí křupavé a uvnitř stále měkké. Dveře trouby nechte během pečení mírně pootevřené (můžete použít vařečku), aby vlhkost mohla unikat.
  • Chlazení: Nechte pusinky vychladnout v troubě s otevřenými dveřmi, aby se zabránilo jejich praskání.