Krém z vlašských ořechů

Ingredience:

  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce medu (volitelné)

Postup přípravy:

  • Příprava ořechů: Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi, dokud nezačnou vonět. Poté je nechte vychladnout a rozemelte je na jemno.
  • Vaření krému: V hrnci zahřejte smetanu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mleté ořechy a vanilkový extrakt. Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za stálého míchání vařte asi 5-7 minut, dokud krém nezhoustne.
  • Ochucení: Pokud máte rádi sladší krémy, můžete na závěr přidat med a dobře promíchat.
  • Podávání: Krém nechte vychladnout, poté jej přendejte do misky a před podáváním ho můžete ozdobit drcenými ořechy a medem.