Krémová dýňová polévka s vlašskými ořechy

Ingredience

  • 1 kg dýně (např. Hokkaido)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř dle chuti
  • drcené vlašské ořechy na ozdobu

Postup přípravy

  • Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
  • Přidejte oloupanou a na kostky nakrájenou dýni, restujte několik minut
  • Zalijte zeleninovým vývarem a vařte přibližně 20 minut, dokud dýně nezměkne
  • Rozmixujte vše tyčovým mixérem dohladka, přidejte smetanu a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem
  • Nechte ještě chvíli prohřát
  • Při podávání ozdobte drcenými vlašskými ořechy a kapkou smetany.