Ingredience
- 1 kg dýně (např. Hokkaido)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř dle chuti
- drcené vlašské ořechy na ozdobu
Postup přípravy
- Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
- Přidejte oloupanou a na kostky nakrájenou dýni, restujte několik minut
- Zalijte zeleninovým vývarem a vařte přibližně 20 minut, dokud dýně nezměkne
- Rozmixujte vše tyčovým mixérem dohladka, přidejte smetanu a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem
- Nechte ještě chvíli prohřát
- Při podávání ozdobte drcenými vlašskými ořechy a kapkou smetany.